Bicycle Café

česky | english

Infopoint

pondělí 12. března 2012

Exkluzivní snowbike Fatback



Náš kolega Pavel se zbláznil! Že prý pojede extrémní závod Iditarod Trail Invitational! To je 350 mil pustou Aljaškou, průměrně v mínus 30 stupních s naprosto minimální podporou...
My jsme ale zůstali při smyslech a postavili se k tomu tak, jak je v Bicycle Café zvykem. Postavili jsme ten nejlepší snowbike!

Snowbike je speciální kolo určené pro jízdu na sněhu. Díky extrémně širokým plášťům se do bílé peřiny neboří a umožňuje po ní poměrně dobře jet. Obliba snowbiků roste hlavně v severských zemích, ale výborně si s ním užijete i během českých zim nejen na horách. Bikingu dá totiž nové kouzlo.



Největší zkušenosti se sněžnými koly mají právě na Aljašce a odtud také pochází všechny speciální komponenty. Fatback je malou značkou přímo z Anchorage, vstupní brány na Aljašku. Titanový rám Titanium vyrábějí ve spolupráci s uznávanou americkou firmou Lynskey. Oproti klasickému MTB rámu se liší hlavně svou roztečí zadní stavby a středového složení nespecifikovatelné šíře. Proto kliky pro Fatback vyrábí na zakázku firma FSA. Vidlice je pevná, celokarbonová a s kónickým krkem.

Podstatou snowbiku jsou samozřejmě kola. Tady jsme využili nejnovějšího trendu - a sice superširokých gum o šířce 4,7", které vyrábí na světě jen značka Surly. Dvanáct centimetrů macaté pláště si žádají speciální odlehčené ráfky i náboje. Ostatní komponenty jsme při stavbě kola volili hlavně směrem k bezproblémové funkčnosti. Kompletní specifikaci najdete v naší galerii - Fatback Titanium

Pavel i přes letošní extrémní podmínky (bráno dle Aljašských standardů) nakonec zvládl závod na svém Fatbacku výborně. 350 mil z Anchorage do McGrathu pokořil za 6 dní 18 hodin a 7 minut a lepší byl jen už šestinásobný vítěz. Gratulujeme!

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka