Bicycle Café

česky | english

Infopoint

úterý 20. dubna 2010

SRM – výkon pod dohledem



Měření výkonu je v poslední době velmi populární a je i nezbytnou součástí cyklistického tréninku, jak profesionálů, tak ambiciózních hobby závodníků, kteří chtějí pracovat na své výkonnosti.
Systémů, které dokáží měřit aktuální wattový výkon podávaný jezdcem je několik, špičkou v tomto oboru je ale německá firma SRM. Má za sebou více než dvacet let zkušeností a vývoje. Její výrobky používají nebo používaly hvězdy jako Lance Armstrong, Greg LeMond, Mario Cippolini, Paolo Bettini, Erik Zabel, Mark Cavendish, Sabine Spitz a mnoho dalších. Dokonce se produkty SRM objevily i na oběžné dráze ve vesmírné stanici MIR.

Měření výkonu z klik je nejobjektivnější a v podstatě bezztrátové, proto SRM své snímače montuje právě tam. Díky spolupráci s předními výrobci komponentů lze vybírat ze široké škály klik od Sramu, Shimana, Cannondalu, Specializedu nebo FSA, které nabízí i variantu pro horská kola.



V Bicycle Café se objevila skutečná lahůdka v podobě měřícího systému SRM zabudovaného v silničních karbonových klikách Sram Red. SRM funguje bezdrátově a všechna potřebná data přenáší na řídítka do oblíbené krabičky Garmin Edge 705 Bundle. Pod dohledem tak máte nejen svůj výkon ve wattech, ale díky GPS navigaci také trasu, stav kilometrů, kadenci a spousty dalších informací, na které si můžete jen vzpomenout. Po tréninku či závodě můžete všechna data snadno analyzovat nebo dokonce porovnávat se svými cyklistickými přáteli či soupeři. Povedené řešení, že? Pravda, není nejlevnější. Kombinace klik Sram Red se systémem SRM a Garminem Edge 705 Bundle přesahuje hranici 80 tisíc Kč.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka