Bicycle Café

česky | english

Infopoint

úterý 16. března 2010

Speedplay Nanogram Zero - luxusní šlapky v Bicycle Café!

Ono nazývat tyto exkluzivní komponenty „šlapkami“ se ale vlastně vůbec nehodí. Pokud vám tedy není jedno do čeho šlapete, zbystřete. Máme tu totiž ty nejlepší pedály pro silničáře i bikery.



Speedplay Nanogram Zero jsou absolutním vrcholem nejen v nabídce amerického výrobce. Při jejich vývoji se vycházelo ze standartního modelu Zero a důraz byl kladen především na váhu, samozřejmě bez úbytku funkčnosti.
Výsledkem je váha páru pouhých 130 gramů, které bylo docíleno především použitím exotických a kvalitních materiálů. Tělo je karbonové, ložiska jsou keremická, osa a další součástky z titanu.
Výrazně odlehčen byl také zámek, který se narozdíl od konkurence přidělává na podrážku tretry. Speedplay tak nabízí velkou styčnou plochu mezi chodidlem a pedálem a také možnost přesného nastavení boční vůle.

O kvalitě a použitelnosti pedálů Speedplay svědčí i fakt, že je používá hned několik předních ProTour týmů. Zmiňme třeba Saxobank, Cervélo Test Team, Liquigas či BMC. A to je sakra hodně zkušených testriderů!
Tento klenot pořídíte za 16.490 Kč.



Bikerům je určen model Egg Beater 4 Ti od Crank Brothers.

Otevřený systém pedálu je možné našlápnout hned ze čtyř stran a navíc je mimořádně odolný vůči bahnu, které pedálem snadno propadává a nebrání tak zacvaknutí kufru. Proto jsou „šlehače“ velmi oblíbené mezi závodníky.
Egg Beater 4 Ti je topmodelem, který přináší bezkonkurenční váhu páru 167 gramů. Všechny hlavní díly jsou vyrobeny z titanu – tělo, křídla i osa, která má navíc povrchovou úpravu Gold Ti Nitride.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka